Cybercriminaliteit

Datalekken en cyberaanvallen zijn steeds vaker onderwerp in het nieuws.
Een gerichte (computer) hack of het verlies van een laptop kan grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Denk maar aan verlies van klantinformatie of personeelsgegevens, het in verkeerde handen komen van betaalkaartgegevens, schade aan het IT netwerk of derving van online inkomsten en reputatieschade.

Situaties waar u niet aan wilt denken. Toch is het goed om rekening te houden met deze risico’s. Steeds meer bedrijven kiezen er daarom voor om cyberrisico’s te verzekeren.

Een cyber en datarisksverzekering biedt (afhankelijk van de aanbieder) dekking voor onder andere systeeminbraak, privacy, digitale aansprakelijkheid, hacking, afpersing en omzet verlies door cyberaanvallen.

Naast het verzekeren van deze risico’s kunt u natuurlijk ook zelf actie ondernemen om een aanval of datalek, voor zover mogelijk, te voorkomen. Ekelenkamp geeft een aantal tips:

Naast bovenstaande tips bestaan er vele manieren om ongewenste bezoekers buiten uw digitale deuren te houden. Vraag uw systeembeheerder naar de mogelijkheden.

Benieuwd naar de verzekeringsmogelijkheden? Ekelenkamp helpt u graag verder. Mail naar bedrijven@ekelenkamp.nl voor meer informatie.