Je vraagt een reisverzekering aan en denkt hierbij goed verzekerd te zijn.

Bij schade blijkt dat toch niet altijd alles (standaard) onder de reisverzekering valt. Hoe zorg je dat je goed verzekerd op reis gaat?

Maximum verzekerde bedragen

Iedere reisverzekering kent maximum verzekerde bedragen. Bij de ene verzekeraar kun je kiezen tussen verschillende pakketten met bijbehorende verzekerde bedragen. De ander kent enkel standaard verzekerde bedragen welke niet uit te breiden zijn.

Tegenwoordig worden veel elektronische apparatuur zoals tablets, mobiele telefoons, fotocamera’s en laptops meegenomen op reis. Vaak stijgt de waarde van deze zaken daardoor al gauw tot boven het maximum verzekerd bedrag op een reisverzekering.

Kijk daarom voordat je op reis gaat goed na welk maximum verzekerd bedrag per onderdeel op jouw reisverzekering van toepassing is en vraag jezelf af of dit voor jou voldoende is.

Verschillende keuzedekkingen

Reisverzekeringen zijn doorgaans opgebouwd uit verschillende dekkingen. Heeft jouw reisverzekering alle dekking welke jij nodig hebt?

Ga je een bijzondere sport beoefenen zoals parachutespringen of diepzeeduiken? Dan is dit niet standaard meeverzekerd op de reisverzekering. Ook de bijzondere, vaak meer waardevolle sportuitrusting valt niet standaard onder de reisverzekering. Wel kan dit in veel gevallen aanvullend worden meeverzekerd.

Hetzelfde geldt voor o.a. de volgende onderdelen:

  • Geneeskundige kosten
  • Ongevallendekking
  • Annuleringsdekking
  • Pechhulpdekking voor onderweg
  • Werelddekking (standaard geldt een Europadekking)
  • Rechtsbijstand

Annuleringsdekking

Een extra aandachtspunt is de annuleringsdekking. Ons advies is om de annuleringsdekking altijd binnen 7 dagen na boeking van de reis te regelen.

Tot wanneer je een annuleringsverzekering kunt afsluiten, verschilt per verzekeraar. Doorgaans kun je 7 tot 14 dagen na boeking van de reis een annuleringsverzekering aanvragen. Daarna is het in de meeste gevallen niet meer mogelijk. Verzekeraars stellen een limiet aan tot wanneer je de annuleringsverzekering kunt aanvragen, om te voorkomen dat mensen nog snel een annuleringsverzekering afsluiten als ze eigenlijk al weten dat ze de reis gaan annuleren.

Hulpcentrale reisverzekering

Je hoopt het niet mee te maken, maar moet je toch de reisverzekering inschakelen wanneer je op reis bent? Dan is het handig om de contact- en polisgegevens op vakantie bij de hand te hebben.

Noteer daarom voordat je op reis gaat alvast het telefoonnummer van de hulpcentrale én het polisnummer van jouw reisverzekering.

Meer informatie over een reisverzekering?

Heb je een vraag over dit artikel of wil je meer weten over de reisverzekering? Neem dan contact op met een van onze regisseurs. Wij helpen je graag!

Dit kan telefonisch op 0548-616071 of per mail naar particulieren@ekelenkamp.nl.

Bron: Adfiz.nl