Jaarlijks worden er veel auto’s gestolen in Nederland. Naast een goede verzekering kan een alarm in je auto daarom een goede keuze zijn. Soms is een alarm in je auto zelfs een eis vanuit de verzekeraar. Dit is vaak het geval bij auto’s met een hogere waarde of hoge diefstalgevoeligheid.

Er zijn verschillende soorten beveiliging voor je auto.

  • Startonderbreker
    Met een dubbele startonderbreker kan een dief je auto niet starten zonder sleutel, transponder of handzender.
  • Autoalarm
    Naast een dubbele startonderbreker krijgt je auto ook een alarmsysteem met sirene en knipperlichten. Dit alarm gaat af als iemand in je auto probeert in te breken of in je auto zit. Een autoalarm kun je kopen met hellingshoekdetectie. Hiermee gaat het alarm ook af als iemand je auto wegsleept of optakelt.
  • Voertuigvolgsysteem
    Een voertuigvolgsysteem stuurt een signaal naar een meldkamer als de sirene afgaat of als een dief de startonderbreker saboteert. Hiervoor betaal je abonnementskosten. Het voertuigvolgsysteem kun je uitbreiden met anti-jamming. Zo kan een dief die het signaal blokkeert de auto niet starten door een extra startonderbreking.

Certificering alarm

Verzekeraars eisen doorgaans een CCV goedgekeurd alarmsysteem. Na installatie van het alarm geeft de installateur een certificaat af waarmee je kunt aantonen dat jouw autoalarm aan de gestelde eisen voldoet.

Een certificaat CCV voertuigbeveiliging wordt afgegeven indien een voertuig met een Kiwa SCM goedgekeurd beveiligingssysteem door een inbouwbedrijf CCV voertuigbeveiliging wordt geregistreerd in de database van Kiwa SCM.

Onderhoud alarm

Naast de installatie van een alarm in je auto is onderhoud aan het alarm minstens net zo belangrijk. Vaak is het afgegeven certificaat daarom maximaal 3 jaar geldig.

Na deze termijn dien je een afspraak te maken bij het inbouwbedrijf CCV voertuigbeveiliging welke het alarm opnieuw zal keuren. Na goedkeuring ontvang je een nieuw, geldig certificaat.

Mijn auto is gestolen maar ik heb het alarmcertificaat niet laten herkeuren, en nu?

Wanneer je auto is gestolen en je zelf niet over een geldig alarmcertificaat beschikt, kan het zijn dat de verzekeraar de schade niet of maar gedeeltelijk uitkeert.

Naast het hebben van een alarm in je auto is het actueel houden van het alarmcertificaat daarom minstens net zo belangrijk!

Vragen?

Ben je benieuwd of er voor jouw auto een alarm verplicht is of heb je vragen over het alarmcertificaat? Neem dan contact met ons op. Dit kan via 0548-616071 of per mail particulieren@ekelenkamp.nl.