Je bagage verzekerd op de reisverzekering

Bagage is vaak standaard meeverzekerd op je reisverzekering. Een geruststellende gedachte, maar niet altijd. Iedere reisverzekering kent standaard maximale verzekerde bedragen voor diverse soorten bagage.

Hoe zit dit precies?

De bagagedekking is de meest voorkomende dekking op de reisverzekering. Standaard valt de bagage die je meeneemt op reis onder deze dekking, tot een maximum bedrag.

Verzekeraars houden vaak een maximum totale verzekerde som aan voor de volledige bagage, bijvoorbeeld € 3.000,-.

Per soort bagage kan echter ook nog weer een maximum verzekerd bedrag gelden. Zo kennen verzekeraars vaak maximum verzekerde bedragen voor fietsen, sportuitrusting, elektronische apparaten, sieraden en accessoires.

Voorbeeld

Je gaat op reis en neemt 2 elektrische fietsen mee ter waarde van € 2.000,- per fiets.

Je hebt een maximaal verzekerd bedrag voor jouw bagage van € 3.000,-. Een fiets is echter vaak tot maximaal enkele honderden euro’s meeverzekerd op de bagagedekking van een reisverzekering. In dit voorbeeld houden wij een maximum van € 500,- per fiets aan.

Worden jouw elektrische fietsen gestolen tijdens je reis? Dan zal de verzekeraar bij dit voorbeeld maximaal € 1.000,- uitkeren. In dit geval dubbel pech omdat je voor dit geld niet eens 1 soortgelijke nieuwe fiets kunt kopen.

Ons advies

Ga je op reis en neem je waardevolle spullen mee? Bekijk dan vooraf of jouw reisverzekering voldoende dekking biedt voor deze spullen.

Ben je er niet zeker van? Neem dan contact op met Ekelenkamp. Wij kijken samen of de reisverzekering aan jouw wensen voldoet.

Dekt de reisverzekering niet alle kosten? Dan is het vaak mogelijk om te kiezen voor een hoger verzekerd bedrag.

Inbraak/diefstalschade op reis?

Is er sprake van inbraak of diefstalschade op reis? Doe dan altijd aangifte bij de politie in de plaats / het land waar je op dat moment verblijft en vraag om een kopie van jouw aangifte. Maak ook foto’s indien er sporen van braak zijn of zaken beschadigd zijn teruggevonden.

Meld vervolgens de schade bij Ekelenkamp via schade@ekelenkamp.nl of bel naar 0548-616071. Ons telefoonnummer in het buitenland is: 0031 548 616071.

Vragen?

Vragen over de reisverzekering? Neem dan contact met ons op. Dit kan via 0548-616071 of per mail particulieren@ekelenkamp.nl.

Bron: NH1816.