Voor veel jongeren is contactloos betalen een ideale manier van betalen. Het is makkelijk en gaat snel. Gaat jouw kind naar de brugklas? Neem de tips dan nog even samen door.

1. Hoe stel ik de limieten in?

Contactloos betalen is een veilige manier van betalen. Maar voor de zekerheid kan er niet onbeperkt contactloos worden betaald. Bij bedragen boven een bepaalde limiet, moet alsnog de pincode worden ingetoetst.

-Het transactie limiet: als jouw kind in één betaling meer dan € 25 wil afrekenen, moet hij of zij altijd de pincode gebruiken.
-De cumulatieve limiet. Als jouw kind met meerdere kleine bedragen boven het totaalbedrag van € 50 komt, moet hij of zij ook de pincode intoetsen.

Mogelijk vindt je deze limieten niet passend. Je kunt ze dan zelf eenvoudig aanpassen. Deze limiet kun je zelf aanpassen.

2. Kan ik het contactloos betalen uitschakelen?

Bij iedere bankpas is het contactloos betalen automatisch ingeschakeld. Het is een extra mogelijkheid van betalen. Die -zeker nu- handig is. Mocht je het toch niet prettig vinden, dan kun je via de RegioBank app onder ‘Instellingen’ (rechts onderin) deze optie uitzetten.

3. Waar moet ik op letten als mijn kind contactloos betaalt?

Contactloos betalen is makkelijk en gaat snel. En dat kan ook een valkuil zijn. Alle kleine betalingen bij elkaar, kunnen samen een groter bedrag vormen. Goed om dit in de gaten te houden.
Een betaalpas heeft ook waarde zonder pincode. Maak duidelijke afspraken waar jouw kind de betaalpas bewaart. Is de betaalpas toch kwijt? Blokkeer de rekening via de RegioBank app of met hulp van Ekelenkamp.
Door het contactloos betalen wordt de pincode minder vaak gebruikt. Het komt regelmatig voor dat de pincode hierdoor uiteindelijk wordt vergeten. Zoek samen naar een ezelsbruggetje om de pincode makkelijker te onthouden.
Contactloos betalen kan ook via mobiel en/of bepaalde horloges. Hier is een aparte app voor nodig. Kijk samen naar de werkwijze en bepaal samen in hoeverre het makkelijk en nodig is.

Wat kan RegioBank betekenen voor jou en je kind?

Ekelenkamp helpt je als Zelfstandig Adviseur van RegioBank graag bij de financiële opvoeding van jouw kind. Wij bieden het JongWijs pakket aan voor kinderen van 0 – 18 jaar. Met dit pakket wordt jouw kind stap voor stap wegwijs gemaakt. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Loop dan vrijblijvend bij ons binnen. Wij helpen je graag!

Meer informatie over de RegioBank?

Heb je een vraag over dit artikel of wil je meer weten over de RegioBank? Neem dan contact op met een van onze Zelfstandig Adviseur van RegioBank. Wij helpen je graag!

Dit kan telefonisch op 0548-616071 of per mail naar particulieren@ekelenkamp.nl.

Bron: regiobank.nl