Reisadviezen naar het buitenland wijzigen continu. Naast dat de dekking van je verzekering hierdoor kan veranderen, heb je soms ook aanvullende gezondheidsverklaringen en overige documenten nodig.

Je gaat op vakantie, wat moet je vooraf allemaal regelen?

Afhankelijk van het land waar je naartoe op reis gaat, kunnen de te regelen zaken en mee te nemen documenten verschillen. Bij het ene land heb je een negatief coronatestbewijs nodig welke niet langer dan een x aantal dagen geleden is afgegeven. Bij een ander land kan ook gevraagd worden vooraf aanvullende formulieren in te vullen.

Ook kan het zoals op dit moment (12 juli 2021) in Duitsland verschillen of je met de auto naar Duitsland gaat of per vliegtuig. Wanneer je per vliegtuig naar Duitsland reist dan dien je een negatief testresultaat of een bewijs van vaccinatie of herstelbewijs bij het inchecken te overleggen. Dit is niet nodig wanneer je met de auto naar Duitsland reist.

Wat je moet regelen ligt dus aan het land waar je naar toe reist, maar ook aan de steeds veranderende situatie. Door nieuwe varianten van het coronavirus stijgen de besmettingscijfers in bepaalde landen waardoor reisadviezen welke vandaag gelden, morgen anders kunnen zijn. Hierdoor kan het zijn dat je vooraf meer moet regelen of dat het wordt afgeraden om naar het betreffende land te reizen.

Ons advies: blijf het reisadvies in de gaten houden

Omdat het reisadvies snel kan wijzigen raden wij aan dit advies in de week voor vertrek dagelijks in de gaten te houden. Het reisadvies kun je bijhouden via deze website van de Nederlandse Overheid.

Het reisadvies en je verzekering.

Recent hebben wij een artikel op onze website geplaats over de gevolgen van het reisadvies op de reisverzekering. Hier lees je het artikel terug.

Meer informatie over de reisverzekering?

Wens je meer informatie te ontvangen over de gevolgen van het reisadvies op jouw reisverzekering? Of wil je een reisverzekering aanvragen? Neem dan contact op met een van onze regisseurs. Wij helpen je graag.

Dit kan telefonisch op 0548-616071 of per mail naar particulieren@ekelenkamp.nl.