De Rij Veilig app

Met de Rij Veilig app van verzekeraar a.s.r. kunt u ongestoord de weg op. De app blokkeert afleidende functies van je smartphone, zoals binnenkomende Whatsapp-, sms- en internetberichten als je sneller dan 15 kilometer per uur beweegt. Met de nieuwe slow-modus worden de functies zelfs al uitgeschakeld als je stilstaat, ideaal dus bijvoorbeeld voor fietsers, skeelers en automobilisten die in de file rijden. Navigatie en de handsfree belfunctie blijft met deze app wel gewoon beschikbaar.

De laatste jaren is er sprake van een stijging van het aantal verkeersslachtoffers, zo blijkt uit CBS cijfers. Uit onderzoek blijkt dat bijna een kwart van de totale auto-ongelukken wordt veroorzaakt doordat de bestuurder afgeleid is, vaak door het bedienen van een smartphone.

Een op de acht automobilisten zegt wel eens achter het stuur te Whatsappen. Onder jongere bestuurders gaat het zelfs om een kwart die de smartphone gebruikt tijdens een autorit.

a.s.r. heeft de app ontwikkelt om de verkeersveiligheid te verbeteren. Ekelenkamp is blij met de ontwikkelingen in deze app. Wij raden dan ook aan de app te installeren zodat u zich volledig kunt richten op het verkeer!
Voordeel van deze app is dat u geen klant van a.s.r. hoeft te zijn om er gebruik van te maken. 

Op dit moment is de app van a.s.r. enkel beschikbaar voor Android gebruikers. Er bestaan alternatieven voor deze app welke ook te downloaden zijn in de Iphone appstore.

Bron: eufin.nl