Of je nou op vakantie gaat of een plaatselijke boodschap doet met je fiets, fietsendiefstal komt overal voor.

Wij hebben een aantal tips op een rij gezet om de kans op diefstal te verkleinen.

Met deze tips verklein je de kans op diefstal van jouw fiets

  • Gebruik twee sloten: een ring- en een kettingslot. Met het kettingslot kun je je fiets vast zetten aan objecten zoals een fietsenstalling of hek.
  • Koop een goedgekeurd ART-slot. De ART-kwalificatie van een slot geeft de diefstalbestendigheid aan. De meeste verzekeraars accepteren voor fietsen een ART2-slot. ART3 is beter, maar meestal ook zwaarder en duurder.
  • Parkeer de fiets in een afgesloten schuur of bewaakte stalling én zet ’m op slot.
  • Geen afgesloten ruimte of bewaakte stalling in de buurt? Parkeer de fiets dan op een plaats waar veel mensen staan of langs lopen zoals een bushalte. Een fietsendief wil graag ongezien zijn werk kunnen doen. Deze plaatsen maken dat lastig.
  • Neem losse onderdelen mee, zoals bijvoorbeeld een fietscomputer.
  • Heb je een waardevolle fiets zoals een E-bike? Denk er dan eens aan om een track en trace systeem op je fiets te laten installeren. Hiermee volg je je fiets via een app op je mobiele telefoon.

Verzekeringsmogelijkheden

Een fiets kun je verzekeren met een kortlopende of doorlopende fietsverzekering. Je hebt hierbij verschillende keuzes zoals een dekking voor diefstalschades en een dekking voor overige val/aanrijding schades.

Reisverzekering

Ook kan het zijn dat tijdens een vakantiereis je fiets is meeverzekerd op jouw reisverzekering. Wel gelden hierbij vaak maximale bedragen waardoor niet de gehele fiets is verzekerd. Ons advies is hier altijd op te letten.

Is je fiets toch gestolen?

Is je fiets ondanks onze tips toch gestolen? Doe dan altijd aangifte bij de politie. Is je fiets verzekerd? Meld de diefstal dan ook altijd bij Ekelenkamp.

Meer informatie?

Wens je meer informatie te ontvangen over de fietsverzekering? Neem dan contact op met een van onze regisseurs. Wij helpen je graag.

Dit kan telefonisch op 0548-616071 of per mail naar particulieren@ekelenkamp.nl.