Veel Nederlanders besteden meer aandacht aan hun autoverzekering dan aan de belangrijkste verzekering voor hun woonhuis: de opstalverzekering. Deze wordt vaak in combinatie met een inboedelverzekering afgesloten en keert o.a. uit bij brand, storm en inbraak.

Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis blijkt dat veel huiseigenaren de verzekering afsluiten maar er vervolgens amper nog naar omkijken. Ze weten vaak niet wat wel en niet onder de dekking valt. Dat is opmerkelijk omdat het in geval van een schade om forse bedragen kan gaan.

Voorwaarden
Je bent in ieder geval niet de enige wanneer je je de voorwaarden niet helder voor de geest kunt halen. Een kwart van de huiseigenaren heeft de voorwaarden van zijn opstalverzekering al minstens vijf jaar niet gecontroleerd. 10% daarvan deed in de tussentijd wel een schadeclaim. Het is van belang om regelmatig je opstalverzekering te controleren en te kijken of die nog bij je huidige situatie past.

Aanpassingen
Sommige opstalverzekeringen verzekeren aanpassingen aan het huis automatisch mee, bij andere moet je die doorgeven. Een flinke uitbouw, een nieuw type dak, zonnepanelen op het dak, een tuinhuis of een nieuwe keuken: het kan allemaal invloed hebben op de dekking, de premie en het bedrag waarvoor je bent verzekerd. De verzekeraar wil immers een goed beeld hebben van jouw woning.

Ons advies is daarom om bij ingrijpende veranderingen altijd contact op te nemen met ons kantoor. De regisseurs van Ekelenkamp helpen je graag en kijken voorwaarden na zodat je er zeker van bent dat jouw verzekering up-to-date is én blijft!

Laat waardevolle kostbaarheden taxeren

Heb jij waardevolle kostbaarheden in huis? Op de inboedelverzekering zijn deze vaak tot een maximumbedrag verzekerd en, afhankelijk van de ouderdom mogelijk op basis van de dagwaarde.

Wanneer je jouw kostbaarheden laat taxeren en deze via een aanvullende kostbaarhedendekking verzekerd, ben je er zeker van dat jouw kostbare zaken goed verzekerd zijn tegen de juiste waarde.

Wil jij er zeker van zijn dat je niet bent onderverzekerd?

Kijk dan je polis eens na of neem contact op met Ekelenkamp. Wij nemen samen de verzekeringen met je door en passen deze indien nodig aan zodat je er zeker van bent dat je woonhuis, inboedel of kostbare zaken op basis van de juiste waardes zijn verzekerd.

Dit kan telefonisch op 0548-616071 of per mail naar particulieren@ekelenkamp.nl.

Bron: Adfiz.nl