Je huurt een camper of gaat met je eigen auto op reis. Hoe is pechhulp dan geregeld?
Er zijn diverse manieren om een pechhulp dekking te regelen. Ekelenkamp zet de meestvoorkomende opties op een rij.

Eigen motorrijtuig

Pechulpdekking op de reisverzekering

Pechhulp kan via een (doorlopende) reisverzekering worden afgesloten, vaak automobilistenhulp genoemd, voor de kosten na een ongeval of pech op reis. Afhankelijk van de verzekeraar is de dekking erg uitgebreid en is ook vervangend vervoer en verblijf meeverzekerd.

Let op: de pechhulpmodule bij reisverzekeringen biedt doorgaans geen dekking bij reizen welke enkel in Nederland plaats vinden.

Pechhulpdekking op de autoverzekering

Pechhulp kun je bij diverse autoverzekeringen aanvullend meeverzekeren, bij zowel de WA-dekking als de beperkt of volledig casco dekking. De premie hangt vooral af van de verzekeraar, ouderdom van de auto en het dekkingsgebied.

Losse pechhulpverzekering

Een losse pechhulpverzekering heeft doorgaans de meeste keuzemogelijkheden en biedt daarmee met de uitgebreidste optie ook een vergelijkbare dekking met de bekende pechhulpdiensten. Aandachtspunten zijn o.a. het maximaal aantal dagen dat je recht hebt op vervangend vervoer, binnen welke tijd een auto hersteld kan worden totdat je daadwerkelijk recht hebt op vervangend vervoer en vergoeding van extra hotelkosten.

Pechhulpdienst

Naast verzekeringen bestaan ook de bekende pechhulpdiensten. De service komt bij de meeste pechhulppakketten grotendeels overeen.

Verschillen zitten o.a. in wel of geen leeftijdsgrens voor de auto, premietoeslagen op basis van de leeftijd van de auto, dekkingsgebied (wel of geen woonplaatsdekking) en persoonsgebonden of kentekengebonden hulp.

Gehuurd motorrijtuig

Pechhulpdekking via verhuurder

Wanneer je een motorrijtuig zoals een personenauto of camper huurt, kan de pechhulpdekking onderdeel zijn van de huurovereenkomst.

Ons advies is om dit voorafgaand aan de reis goed na te kijken zodat je onderweg niet zonder pechhulpdekking zit wanneer je deze nodig hebt.

Zelf een pechhulpdekking regelen

Is er geen pechhulpdekking geregeld via de verhurende partij? Dan dien je dit zelf te regelen. Dit kan via een van bovengenoemde opties.

LET OP! De pechhulpdekking op de genoemde verzekeringen bieden niet altijd standaard dekking voor een gehuurd motorrijtuig. Vraag daarom vooraf of het gehuurde motorrijtuig is meeverzekerd. Indien dit niet het geval is, regel je via Ekelenkamp snel de juiste dekking.

Meer informatie over de pechhulpdekking?

Heb je een vraag over dit artikel of wil je meer weten over de pechhulpdekking? Neem dan contact op met een van onze regisseurs. Wij helpen je graag!

Dit kan telefonisch op 0548-616071 of per mail naar particulieren@ekelenkamp.nl.

Bron: consumentenbond.nl