Wanneer je een reis boekt naar het buitenland, dan is een goede reis- en annuleringsverzekering vaak zelfsprekend. Maar ook voor een vakantie in Nederland kan het nuttig zijn om een (kortlopende) reisverzekering af te sluiten.

Is een reisverzekering voor een vakantie in eigen land nodig?
Door een reisverzekering aan te vragen voor reizen in eigen land weet je zeker dat je goed verzekerd bent als er iets gebeurt. Natuurlijk zijn er verschillende keuzes in dekkingen. Wij lichten er hier onder een aantal toe.

Medische kosten
In Nederland heeft iedereen een basis zorgverzekering. Deze vergoedt medische kosten. Ook als je medische zorg nodig hebt tijdens een vakantie in Nederland. Wat wel goed is om te weten, is dat diverse verzekeringen het eigen risico van de basiszorgverzekering vergoedt. Deze dien je zonder reisverzekering zelf te betalen. Daarnaast vergoeden diverse reisverzekeringen ook tandartskosten bij een ongeval. Veelal is dit niet standaard meeverzekerd op de zorgverzekering.

Vergoeding van bagage en spullen
Ook tijdens een vakantie in Nederland kun je te maken krijgen met diefstal of schade van spullen. Bijvoorbeeld als je een camera laat vallen of wanneer een tas gestolen wordt in een onbewaakt ogenblik. Heel vervelend als dat gebeurt, maar met een reisverzekering wordt deze schade wel vergoed! En wist je dat bij diverse verzekeringen ook fietsen zijn meeverzekerd? Handig, omdat veel mensen bij een vakantie in eigen land de fiets mee willen nemen. Onze tip: let wel op de maximale vergoedingen voor bagage. Dit verschilt per dekking en verzekeraar.

Schade aan het verblijf
Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je per ongeluk schade aan het vakantiehuisje of de hotelkamer veroorzaakt. Zeker als je reist met kinderen kunnen dat soort dingen sneller gebeuren. De aansprakelijkheidsverzekering biedt hier geen dekking voor. Daarom is het slim om een reisverzekering af te sluiten die schade aan het verblijf wel vergoed, ook in Nederland.

Annuleringsverzekering ook voor reizen in Nederland
Voor iedere reis is het zonde als je deze door omstandigheden moet annuleren. Nog vervelender is het wanneer je de betaalde kosten niet terugkrijgt omdat er geen annuleringsverzekering is afgesloten. Moet je door ziekte of een andere verzekerde reden je reis annuleren of verzetten? Met een annuleringsverzekering kost dit in ieder geval niets extra’s.

Let hierbij wel op: wanneer door maatregelen i.v.m. het coronavirus uw reis niet kan doorgaan, geldt tegenwoordig vaak in dit geval geen dekking op een annuleringsverzekering.

Je vakantie in eigen land begint bijna, maar je krijgt corona. En nu?

De annuleringsdekking biedt doorgaans alleen een mogelijke vergoeding als sprake is van ernstige ziekte verschijnselen waarvoor medische behandeling nodig is. Enkel een coronabesmetting, met eventueel griepachtige verschijnselen, wordt doorgaans niet gezien als ernstige ziekte.

Het is natuurlijk heel vervelend en jammer als jouw reis niet door kan gaan. Ons advies is daarom: annuleer nooit zelf jouw reis, maar ga in overleg met de reisorganisatie voor een oplossing, zoals omboeking van de reis of een voucher.

Reisverzekering aanvragen of reis annuleren?

Wil je een reisverzekering aanvragen of kun je door omstandigheden niet op reis? Neem dan altijd eerst contact op met Ekelenkamp. Wij gaan samen met jou opzoek naar de beste oplossing.

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen?

Neem dan contact op met Ekelenkamp. Dit kan telefonisch op 0548-616071 of per mail: particulieren@ekelenkamp.nl.

 

 

Bron: Allianz & NH1816