De eerste scooter van jouw zoon of dochter, daar is hij/zij vanzelfsprekend erg blij mee. Een scooterverzekering is daar verplicht onderdeel van. Een scooterverzekering voor jongeren is echter duur, soms zelfs duurder dan de nieuwwaarde van de scooter. Veel ouders verzekeren daarom de scooter van hun zoon of dochter op hun eigen naam. Dat is echter niet slim: jouw zoon of dochter is dan niet verzekerd.

WA-verzekering verplicht

Een scooter moet verplicht WA-verzekerd zijn. Deze verzekering verzekert de schade die aanricht is aan een tegenpartij. Naast de WA-verzekering is er ook een WA-casco verzekering. Die verzekert ook tegen schade door diefstal, inbraak en natuurschade. Een all risk-verzekering vergoedt ook nog schade door eigen schuld. Hoe meer verzekerd, hoe hoger de premie; en hoe jonger je bent, hoe duurder het wordt.

Verzekering voor jongeren duur

Verzekeraars bepalen hun premies op basis van de kans dat er schade uitgekeerd moet worden in de toekomst. ‘Schadestatistieken onder met name jonge scooter bestuurders zijn slecht. Dat betekent dat zij veel meer ongelukken veroorzaken en ook zijn de kosten van die ongelukken vaak hoog’. Dit zegt Hans de Kok van Pricewise in een artikel op Radar. Dit zorgt ervoor dat scooterverzekeringen voor jonge bestuurders duur zijn.

Kind niet verzekerd wanneer ouders premie betalen

Hoewel het aantrekkelijk lijkt om als ouders de premie voor jouw zoon of dochter te betalen, dat is het niet. Zowel het kind als de scooter zijn niet verzekerd. Als er schade gereden wordt dan loop je de kans een hogere eigen risico te moeten betalen of de schade wordt niet vergoed. Als ouder kun je de scooter wel verzekeren, maar je dient dan jouw zoon of dochter als hoofdbestuurder opgeven. De premie wordt in dat geval ook berekend op basis van de hoofdbestuurder.

Meer informatie over een bromfiets- / scooterverzekering?

Heb je een vraag over dit artikel of wil je meer weten over de bromfietsverzekering? Neem dan contact op met een van onze regisseurs. Wij helpen je graag!

Dit kan telefonisch op 0548-616071 of per mail naar particulieren@ekelenkamp.nl.

Bron: Adfiz.nl