Wereldwijd verzenden en bestellen we steeds meer. Toch heeft één op de drie transport- en handelsbedrijven nog geen goederentransportverzekering. Als er schade ontstaat tijdens transport dan moet jij de producten vervangen, kun je niet leveren en loop je winst mis. Bescherm jij jouw bedrijf tegen deze kosten?

Drie maatregelen tegen schade tijdens transport

Verlies van goederen of diefstal van producten tijdens transport zijn de meest voorkomende schades. Het lijkt ongrijpbaar, maar u kunt er wat tegen doen.

1. Neem preventieve maatregelen zoals extra sloten, een alarmsysteem, geblindeerde ramen en traliewerk. Dit maakt inbraak lastiger en schrikt dieven af.
2. Voorkom onduidelijkheid door het gebruik van Incoterms. Leg van tevoren vast wie waarvoor verantwoordelijk is bij het transport in standaard leveringsvoorwaarden.
3. Zorg voor een goede transportverzekering om financiële schade te laten vergoeden. Zo kan uw klant zorgeloos ondernemen.

 

Bijna iedere ondernemer heeft te maken met transport. Je vervoert spullen of laat spullen door anderen vervoeren. Als er schade ontstaat aan de producten dan moet je deze vervangen, kun je niet aan je klant leveren en loop je winst mis. Tegen deze financiële schade kun je je verzekeren met een transportverzekering.

Verzekeringsopties

Vervoerdersaanprakelijkheidsverzekering
Vervoer je spullen in opdracht van een ander met jouw vervoermiddel? Dit transport verzeker je met een vervoerdersaanprakelijkheidsverzekering.

Goederentransportverzekering
Handel je in goederen en laat je die vervoeren of vervoer je die zelf? Dit transport verzeker je met een goederentransportverzekering.

Eigen vervoerverzekering
Vervoer je jouw eigen goederen en gereedschap? Dit transport verzeker je met een eigen vervoerverzekering.

Bron: Nationale Nederlanden

Meer informatie over een transportverzekering?

Onze regisseurs in zekerheid helpen je graag bij de juiste keuze, leggen de verzekeringsdekking uit en beantwoorden al jouw vragen over de transportverzekering.

Heb jij een vraag of wil je vrijblijvend een offerte opvragen? Neem contact op met Ekelenkamp via ons contactformulier.

Heb jij een transportverzekering bij Ekelenkamp?

Ekelenkamp is een onafhankelijk verzekeringsadviseur. Dit betekent dat wij niet gebonden zijn aan 1 verzekeraar en verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar kunnen vergelijken zodat jij inzicht krijgt in het verschil in dekkingen en premies van deze verzekeraars. Zo kies je altijd voor de dekking welke het beste bij jouw wensen aansluit tegen de juiste prijs.

Schade?
Ontstaat er een schade welke gemeld kan worden op de transportverzekering? Ekelenkamp ontzorgt jouw bedrijf en meld de schade direct voor jou aan bij de verzekeraar en zorgt daarnaast voor een actieve behandeling van jouw schadedossier.