Met een uitvaartverzekering kun je je nabestaanden de financiële zorg van een uitvaart uit handen nemen. De kosten van een uitvaart lopen al gauw op en zijn vaak hoger dan verwacht. Niet iedereen heeft op het moment dat het zo ver is, voldoende geld om de uitvaart te kunnen betalen. Een uitvaartverzekering biedt de oplossing voor de kosten van een uitvaart.

Als je een uitvaartverzekering afsluit, betaal je maandelijks een premie. De kosten van een uitvaartverzekering zijn onder andere afhankelijk van jouw leeftijd en de hoogte van het verzekerde bedrag. Hoe jonger je een verzekering afsluit, hoe lager de maandelijkse premie. Kinderen tot 18 jaar zijn vaak gratis meeverzekerd op de polis van een volwassene.

Een uitvaart kost in Nederland al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000. De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Zo kost een begrafenis vaak meer dan een crematie. Met een uitvaartverzekering kun je jezelf voor deze kosten verzekeren.

Waarom een uitvaartverzekering?

De kosten van een uitvaart lopen al gauw op en je wilt niet dat nabestaanden deze kosten moeten dragen. Daarom kun je jezelf nu al voorbereiden op de financiële gevolgen van jouw overlijden. Met een uitvaartverzekering weet je dat de kosten van jouw uitvaart gedekt zijn. Hiermee neem je nabestaanden, op het moment dat het zover is, zorgen uit handen.

Het is afhankelijk van jouw financiële situatie of je een uitvaartverzekering ook echt nodig hebt. Wanneer je onvoldoende spaargeld hebt, biedt een uitvaartverzekering zekerheid voor nabestaanden. Maar ook wanneer je wel genoeg spaargeld hebt, kan een uitvaartverzekering interessant zijn. Met een uitvaartverzekering hoeven nabestaanden zich vaak niet meer druk te maken over de financiële afwikkeling van de uitvaartnota.

Meer informatie over een uitvaartverzekering?

Wens je meer informatie te ontvangen over de uitvaartverzekering? Neem dan contact op met een van onze regisseurs. Wij helpen je graag.

Dit kan telefonisch op 0548-616071 of per mail naar particulieren@ekelenkamp.nl.

Bron: monuta.nl