Duizenden oudere alarminstallaties bij ondernemers en particulieren geven vanaf 1 april 2022 bij inbraak of brand geen alarm meer door. Op die datum staakt KPN haar ISDN-netwerk. Het ISDN-netwerk zorgt voor een doormelding naar een alarmcentrale. Dit betekent dat de bewakingsdienst of politie vanaf 1 april niet meer gealarmeerd wordt.

Informatie over de uitfasering
KPN, beveiligingsbedrijven en particuliere alarmcentrales informeren hun klanten al sinds 2018. Recent heeft KPN de ISDN-verbindingen al even uitgezet om zo klanten te waarschuwen. Daar kwamen veel reacties op. Ook wij informeerden adviseurs eerder over het stopzetten van het ISDN-netwerk. Via een klantgericht actie konden adviseurs klanten informeren.

Tips om problemen met het alarm te voorkomen
Laat op de rekening van KPN controleren of u gebruik maakt van ISDN
Zorg dat u contact opneemt met het beveiligingsbedrijf om de alarminstallatie aan te passen.

Heeft u toch problemen met het alarm?
Werkt het alarm niet meer door het uitzetten van het ISDN-netwerk? Dan krijgt u vanaf 1 april een foutmelding op het display van de alarminstallatie. Neem zo snel mogelijk contact op met het BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf.

Een defect alarm en de verzekering
Een goedgekeurde alarminstallatie wordt jaarlijks door het BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf onderhouden. De beveiligingsbedrijven wijzen klanten sinds 2018 op de noodzaak om de alarminstallatie aan te passen. In de verzekeringsvoorwaarden omschrijven we de beveiligingseisen bij diefstal. Als een alarm vereist is en de doormelding van een alarm niet functioneert, voldoet de klant niet aan de voorwaarden. Bij diefstal is de schade in dit geval daarom niet verzekerd.

Door uw alarm tijdig te laten controleren en onderhouden door een BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf, voorkomt u dat uw verzekering bij diefstal geen dekking biedt.

Heeft u nog vragen over dit artikel? Neem dan contact op met ons kantoor.
Dit kan telefonisch op 0548-616071 of per mail naar bedrijven@ekelenkamp.nl.

Bron: Nationale Nederlanden