Bij het afsluiten van een opstalverzekering is je woning verzekerd. Heb je (ver)bouwplannen? Dan kan het zijn dat er een beperkte dekking geldt voor zowel de woning, aanwezige inboedel en bouwmaterialen. Deze beperkte dekking verschilt per verzekeraar.

Doorgaans geldt er bij een verbouwing enkel een brand, blikseminslag, ontploffing, luchtvaartuigen en stormdekking. Ook wanneer je zelf (tijdelijk) niet in de woning woont tijdens de verbouwing kan de dekking verder beperkt zijn.

Bouwverzekering

Voer je de werkzaamheden (deels) zelf uit en wil je toch goed verzekerd zijn? Met een tijdelijke bouwverzekering kun je o.a. het bestaande werk(de woning), bouwmaterialen, hulpmaterialen en transport van het bouwmateriaal verzekeren.

Laat je het werk geheel door aannemers uitvoeren? Doorgaans hebben deze bedrijven zelf een (doorlopende) bouwverzekering. Om zeker te zijn van een goede verzekeringsdekking is ons advies om hier voorafgaand aan de verbouwing bij de aannemer naar te vragen.

Wordt je woning door de verbouwing meer waard?

Wanneer je een verbouwing uitvoert dan heeft dit vaak ook effect op de waarde van je woning. Wij raden daarom aan om een verbouwing altijd bij ons te melden zodat je zeker weet dat dit deel na de verbouwing ook is meeverzekerd op woonhuis- of inboedelverzekering.

 

Ga je verbouwen of heb je aanvullende vragen? Neem dan contact met ons op.