Tijdens de herfst kunnen er op verschillende manieren schade aan je huis ontstaan. Door simpele stappen die je kunt ondernemen verklein je de kans op schade door o.a. storm, water, vrieskou en brand. Welke stappen? Dat lees je in onze tips!

1. Controleer je dakgoot

Een dakgoot verzamelt door het jaar heen veel takken en bladeren. Bij verstopping van een dakgoot stroomt deze snel over en kan waterschade in de woning ontstaan. Door het verwijderen van deze takken en bladeren voorkom je verstopping in de dakgoot.

2. Laat je CV-ketel onderhouden

De koude dagen komen er weer aan. Tijd om de verwarming lekker hoog te zetten. Naast periodiek onderhoud aan de ketel is het ook aan te raden de druk van de ketel regelmatig te controleren. Zo voorkom je tussentijdse storingen. Let er na het vullen ook op de vulslang weer af te sluiten en los te koppelen. Een vulslang is niet gemaakt voor langdurige drukbelasting. Waterschade door losse (vul)slangen is daarnaast vaak uitgesloten van een verzekeringsdekking. Een extra reden om hier goed op te letten!

3. Zet de verwarming nooit helemaal uit

Laat de verwarming altijd op een minimale temperatuur van +/- 15 graden staan. Zo voorkom je dat er geen warm water meer door stroomt en verwarmingsleidingen bevriezen.

4. Draai buitenkranen dicht

Daalt het kwik weer naar het vriespunt? Draai dan de buitenkranen dicht en laat de leidingen leeg lopen. Door vorst kunnen de waterleidingen knappen met een forse waterschade tot gevolg.

5. Tuinmeubelen

Berg tuinmeubelen en andere losliggende zaken in de tuin tijdig op in een schuur. Zo voorkom je stormschade aan je tuinmeubelen.

6. Kijk zaken rondom je huis na

Ligt er een dakpan los of hangt er een tak in de boom los? Leg de dakpan dan goed en snoei de losse tak weg. Zo voorkom je dat takken, dakpannen en andere zaken door storm schade veroorzaken aan je huis of zaken van derden.

7. Denk aan winterbanden onder je auto

Ligt het kwik onder de 7 graden? Dan kan het op de weg soms verraderlijk glad zijn. Met winterbanden heb je meer grip op de weg en verklein je de kans op een slippartij.

Toch een schade?

Is er ondanks uw voorzorgsmaatregelen toch een schade ontstaan? Voorkom eerst dat er meer schade ontstaat en neem daarna direct contact op met Ekelenkamp.