Tijdens de herfst en winter kunnen er op verschillende manieren schade aan je huis ontstaan. Door simpele stappen die je kunt ondernemen verklein je de kans op schade door o.a. storm, water, vrieskou en brand. Welke stappen? Dat lees je in onze tips!

1. Controleer je dakgoot
Een dakgoot verzamelt door het jaar heen veel takken en bladeren. Bij verstopping van een dakgoot stroomt deze snel over en kan waterschade in de woning ontstaan. Door het verwijderen van deze takken en bladeren voorkom je verstopping in de dakgoot.

2. Laat je CV-ketel onderhouden
De koude dagen komen er weer aan. Tijd om de verwarming lekker hoog te zetten. Naast periodiek onderhoud aan de ketel is het ook aan te raden de druk van de ketel regelmatig te controleren. Zo voorkom je tussentijdse storingen. Let er na het vullen ook op de vulslang weer af te sluiten en los te koppelen. Een vulslang is niet gemaakt voor langdurige drukbelasting. Waterschade door losse (vul)slangen is daarnaast vaak uitgesloten van een verzekeringsdekking. Een extra reden om hier goed op te letten!

3. Zet de verwarming nooit helemaal uit
Laat de verwarming altijd op een minimale temperatuur van +/- 15 graden staan. Zo voorkom je dat er geen warm water meer door stroomt en verwarmingsleidingen bevriezen.

4. Geef inbrekers geen kans
Tijdens de donkere maanden neemt het aantal inbraken vaak toe. Zorg voor goed hang- en sluitwerk, goede verlichting en sluit ramen en deuren goed af wanneer je even weg bent. Inbrekers slaan jouw huis liever over wanneer er veel verlichting aanwezig is en ze lang nodig hebben om binnen te komen.

5. Draai buitenkranen dicht
Daalt het kwik weer naar het vriespunt? Draai dan de buitenkranen dicht en laat de leidingen leeg lopen. Door vorst kunnen de waterleidingen knappen met een forse waterschade tot gevolg.

6. Tuinmeubelen
Berg tuinmeubelen en andere losliggende zaken in de tuin tijdig op in een schuur. Zo voorkom je stormschade aan je tuinmeubelen.

7. Kijk zaken rondom je huis na
Ligt er een dakpan los of hangt er een tak in de boom los? Leg de dakpan dan goed en snoei de losse tak weg. Zo voorkom je dat takken, dakpannen en andere zaken door storm schade veroorzaken aan je huis of zaken van derden.

8. Denk aan winterbanden onder je auto
Ligt het kwik onder de 7 graden? Dan kan het op de weg soms verraderlijk glad zijn. Met winterbanden heb je meer grip op de weg en verklein je de kans op een slippartij.

9. Controleer je autoruiten
Controleer ruiten op sterretjes en laat deze op tijd repareren. Door vorst kunnen deze groter worden en kan de ruit barsten.

Toch schade?

Ondanks alle maatregelen toch een schade? Neem dan contact op met een van onze regisseurs. Wij helpen je graag!

Dit kan telefonisch op 0548-616071 of per mail naar schade@ekelenkamp.nl.