Het gebeurt regelmatig dat mensen denken dat ze goed verzekerd zijn, maar dat er toch iets niet is gedekt. Het overkwam de eigenaar van een crossmotor. Hij dacht dat de diefstal van zijn crossmotor wel zou worden vergoed. Helaas voor hem bleek dat niet zo te zijn.

De man had onder andere een particuliere woonverzekering (inboedel en opstal), een all-risk verzekering voor zijn tourmotor, én een WA-verzekering voor zijn crossmotor lopen. Met dit pakket zit ik wel goed, dacht hij.

Maar in de polisvoorwaarden van de woonverzekering staat het volgende: ‘(…)bromfietsen, snorfietsen en motormaaiers horen bij de inboedel. Goed om te weten: andere motorrijtuigen of motorvoertuigen dan hier boven genoemd vallen niet onder uw inboedelverzekering tenzij dit op uw polisblad staat.’

Bij de man is niet op zijn polisblad toegevoegd dat er ook een crossmotor is verzekerd. Wanneer er wordt ingebroken en zijn twee motoren worden gestolen, krijgt hij de schade van de crossmotor (dagwaarde 6.000 euro) dan ook niet vergoed. Wel die van de tourmotor, die is immers all-risk verzekerd.

Flinke premie
De man begrijpt het niet: hij heeft zes verzekeringen bij deze verzekeraar lopen en betaalt een flinke maandpremie. Hij vindt niet dat van hem kan worden verwacht dat hij alle kleine lettertjes en ingewikkelde voorwaarden heeft gelezen. De verzekeraar had hem dit wel even kunnen uitleggen, want dan had hij de crossmotor ook all-risk verzekerd.

Online afgesloten
De verzekeraar heeft een andere mening. De verzekeraar stelt dat de WA-verzekering voor de crossmotor en de inboedelverzekering online zijn afgesloten. In dat geval kiezen klanten zelf hun dekking en krijgen ze online uitleg over de dekking. Bovendien worden klanten in de digitale omgeving verwezen naar de polisvoorwaarden. Ook heeft de verzekeraar heel duidelijk aangegeven welke voertuigen wel en welke niet verzekerd zijn op de inboedelverzekering. De verzekeraar valt dus geen verwijt te maken. En dat is het klachteninstituut waar de man zijn klacht heeft neergelegd, met de verzekeraar eens.

Verzeker kostbare bezittingen
Heb je mooie of dierbare spullen en twijfel je of ze wel goed verzekerd zijn? Neem dan eens contact op met een van onze regisseurs. Wij nemen de verzekeringen en bijbehorende dekkingen samen met je door.

Ook als een dekking of voorwaarden niet geheel duidelijk zijn is het beter om hier vooraf vragen over te stellen, zo voorkom je teleurstellingen achteraf.

Meer informatie?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met een van onze regisseurs. Wij helpen je graag.

Dit kan telefonisch op 0548-616071 of per mail naar particulieren@ekelenkamp.nl.

Bron: adfiz.nl