De Groene kaart verdwijnt

De Groene kaart wordt de Witte kaart, de nieuwe stijl voor het bekende Internationale Verzekeringsbewijs. Hiermee verdwijnt de groene kaart definitief als verzekeringsbewijs.

De Witte kaart zal internationaal zowel op papier als digitaal worden geaccepteerd. Dit brengt verzekeraars in de mogelijkheid om ook het verzekeringsbewijs voor motorrijtuigen digitaal uit te geven. Handig, want zo heb je de groene kaart altijd op jouw mobiele telefoon bij de hand!

Wil je het verzekeringsbewijs toch printen? Dan kun je dit vanaf nu ook direct zelf en hoef je niet te wachten totdat de verzekeraar een nieuwe Groene kaart heeft uitgegeven.

De witte kaart voldoet aan alle (internationale) eisen en kan daarom dus ook tijdens reizen in het buitenland worden gebruikt.

Wat is de Witte kaart?

De Witte kaart is het verzekeringsbewijs van jouw motorrijtuig. Op de Witte kaart staat in welke landen je verzekerd bent, met welk kenteken, tot wanneer je verzekering geldig is en hoe je schade kunt melden.

Nog niet iedere verzekeraar is over op de Witte kaart. Vanwege de inrichting van systemen kan het per verzekeraar verschillen wanneer deze start met uitgifte van de Witte kaart.