Vanaf 1 december 2020 is het weer mogelijk om over te stappen van zorgverzekering. Maar hoe werkt dit precies? En tot wanneer kun je precies overstappen van zorgverzekering?

Opzeggen huidige verzekering en aanvragen nieuwe verzekering

Een zorgverzekering kun je ieder jaar opzeggen in de periode vanaf 1 december tot en met 31 december.

Een nieuwe verzekering aanvragen kan vanaf de periode 1 december tot en met 31 januari in het volgende jaar.

Ben je dan wel verzekerd in de periode vanaf de opzegging tot aan de aanvraag van de nieuwe verzekering?
Jazeker! De verzekering welke je hebt opgezegd biedt tot uiterlijk 31 januari nog tijdelijk dekking tot het moment dat jouw nieuwe zorgverzekering definitief is aangevraagd.

Hoe werkt het overstappen van zorgverzekering precies?

Je kunt in de meeste gevallen op 2 manieren overstappen van zorgverzekering.

Optie 1
De makkelijkste manier om over te stappen is de zorgverzekering bij je nieuwe verzekeraar aan te vragen en gebruik te maken van de optionele overstapservice. Hierdoor heb je zelf geen omkijken naar de opzegging van je huidige zorgverzekering.

Vraag je een zorgverzekering via Ekelenkamp aan? Dan zorgen wij voor uw aanvraag van de nieuwe verzekering én opzegging van uw huidige verzekering.

Optie 2
Je zegt zelf jouw huidige zorgverzekering op via een opzegformulier of online via de website van je zorgverzekeraar door in te loggen via jouw DigID.

Vervolgens vraag je zelf de nieuwe verzekering aan bij de nieuwe verzekeraar.

Let op!
Let in beide gevallen wel op dat je de huidige verzekering alleen kan opzeggen tussen 1 december en 31 december van het huidige jaar en dat de nieuwe aanvraag tussen 1 december en 31 januari van het volgende jaar moet zijn ingediend.

Kan ik besparen en sluit mijn huidige verzekeringsdekking nog wel aan bij mijn wensen?

Behoefte aan zorg verschilt per persoon. De een komt nooit bij de huisarts en de ander komt er regelmatig. Welke verzekeringsdekking het beste bij jou aansluit kunnen wij daarom ook niet direct op voorhand zeggen. Dit ligt onder andere aan jouw wensen op het gebied van de hoogte van het eigen risico tot aan het wel of niet meeverzekeren van tandartskosten.

Via ons offerteformulier kun je jouw wensen aan ons doorgeven waarna wij opzoek gaan naar de verzekering welke de beste dekking biedt voor jouw situatie tegen een scherpe premie.

Heb je aanvullende vragen over jouw zorgverzekering? Neem dan contact op met Ekelenkamp. Dit kan telefonisch op 0548-616071 of per mail: particulieren@ekelenkamp.nl.