Premies en dekkingen op zorgverzekeringen wijzigen jaarlijks. Ook kan jouw behoefte aan zorgvergoedingen wijzigen.
De zorgverzekering is een belangrijke en dure verzekering waar je echt even bij stil moet staan. Overweeg je om over te stappen? Waar moet je dan op letten?

Behoefte

Het is belangrijk om eerst je behoefte in kaart te brengen. Verwacht je veel zorg nodig te hebben het komende jaar? Is er een kind op komst? Zal een van de kinderen een beugel aangemeten krijgen? Vermoed je de fysiotherapeut nodig te hebben?

Basisverzekering

De meeste zorg valt onder de basisverzekering. Je kunt kiezen uit drie types: restitutie, natura en budget. Elk type kent een eigen mate van keuzevrijheid en heeft een eigen prijskaartje. Lees hier meer over de verschillen.

Aanvullende verzekering

De aanvullende verzekering vergoedt zorg die niet onder de basisverzekering valt. Het gaat bijvoorbeeld om kosten voor een bril of contactlenzen, alternatieve zorg, fysiotherapie, uitgebreidere buitenlanddekking, enzovoort. Voor tandzorg sluit je een aanvullende tandartsverzekering. Dat betekent dat je bovenop de basisverzekering soms twee aanvullende verzekeringen sluit. Lees hier meer details.

Eigen risico

Het verplichte eigen risico blijft ook het komende jaar € 385. Dat bedrag is, in stapjes van € 100, vrijwillig op te hogen tot maximaal € 885. Wie kiest voor een maximaal eigen risico, krijgt een korting op de jaarpremie van rond de € 200, dit verschilt per verzekeraar. Lees hier de overwegingen.

Wanneer kun je overstappen?

Opzeggen huidige zorgverzekering
Je huidige zorgverzekering kun je opzeggen tussen 1 december 2021 en 31 december 2021.

Aanvragen nieuwe zorgverzekering
Een nieuwe zorgverzekering kun je aanvragen tussen 1 december 2021 en 31 januari 2022.

Huidige verzekering aanpassen
Natuurlijk is het ook mogelijk om jouw huidige verzekering te wijzigen naar een uitgebreidere of minder uitgebreide dekking. Dit kan tussen 1 december 2021 en 31 januari 2022.

Overstapservice
Vraag je in de maand december een zorgverzekering aan via Ekelenkamp? Dan zorgen wij er voor dat jouw huidige zorgverzekering wordt opgezegd en de nieuwe verzekering per 1 januari 2022 wordt aangevraagd.

Liever een persoonlijk gesprek?

Neem je jouw zorgverzekering liever met ons door tijdens een persoonlijk gesprek op ons kantoor? Geen probleem!

Maak een afspraak of loop eens binnen, Ekelenkamp helpt je graag.
Kom je langs op ons kantoor? Vergeet dan niet de huidige zorgpolis mee te nemen.

Bron: Adfiz.nl